Fogyás után logó bőr? Aggodalomra semmi ok, van rá megoldás

Manapság elég sok nő elégedetlen a külsejével, alakjával. Szerencsére sokan meg is elégelik, hogy túlsúlyosak és emiatt diétába kezdenek. A diétázók körében pedig nagy divatnak számítanak az édesítőszerek, közülük is a stevia. Ez egy természetes édesítő, ugyanis egy növény leveléből állítják elő nekünk. Erőteljesebb utóíze miatt, azonban nem mindenkinek ízlik, viszont gyakori összetevője a diétás recepteknek. Szerencsére egyre többeknek sikerül megválni a súlyfeleslegtől. Ugyanakkor a kilók eltűnésével előkerülnek más esztétikai problémák. Főleg, ha nagyobb súlytól szabadulnak meg az emberek viszonylag rövid időn belül. Ilyenkor a bőr nem tudja követni a változást, úgyhogy sokan küzdenek a fogyás után hátramaradt logó bőrrel. Van, aki elfogadja, de vannak akik inkább kés alá feküdnének. Nekik lehet megoldás Dr. Kelemen Ottó sebész magánpraxisa. Itt számos beavatkozás igénybevételére van lehetőség, valamint ha csak érdeklődünk, akkor is érdemes felkeresni a https://www.plasztika.info.hu-t, hiszen a részletes leírások révén, megismerkedhetünk az egyes plasztikák, beavatkozások jellemzőivel.

Hasplasztikáról, amit tudni lehet és kell

Azok számára, akik a fogyást követően logó bőrrel küzdenek, nekik lehet megoldás a hasplasztika, karplasztika és a combplasztika. Ezekről bővebben is olvashatunk, hála Dr. Kelemen Ottó sebész részletes tájékoztatójának. Innen kiderül, hogy számos típusát különböztetik meg a hasplasztikának. Emiatt az alkati adottságok alapos elemzésével kell a testre szabott műtéti megoldást kiválasztani és berajzolni a beteg testén a várható műtéti heg(ek) helyzetét és nagyságát. Az is kiderül az oldalon, hogy nem mindenki alkalmas erre a beavatkozásra. Vannak kritériumok, amelyeknek meg kell felelni. Ilyenek pl., hogy a testtömeg index 30 alatt legyen, stabil egészségi állapota és stabil lelkiállapota legyen a páciensnek, és legalább 6 hónapja legyen stabil testsúlya. A műtétet megelőzően pedig kivizsgálásra is sor kerül, ennek része egy fizikális vizsgálat, kórelőzmény felvétele, valamint egyéb diagnosztikai vizsgálatok is. Ezek mellett a leírás alapján arról is tájékozódhatunk, hogy miylen korai és késői szövődményei vannak a műtétnek.

Karplasztika

A hasplasztika mellett gyakori még, hogy kar- és combplasztikát is szeretnének azok a hölgyek, akik nagyobb testtömegváltozáson estek át. A főorvos úr leírása alapján, a karplasztika alatt a felkar kontúrjának korrekcióit értjük. A beavatkozást leginkább azért kérik, mert a felkaron bőrfelesleg, vagy kontúrtöbbletet adó zsírpárna van, de akár mindkettő is előfordulhat. Ezen az oldalon le van írva, hogy milyen kardeformitások vannak, és milyen javallatai és ellenjavallatai vannak a karplasztikának. Emellett ismertetik a műtéttípusokat, az utókezelést, valamint a műtétet megelőző kivizsgálást is. A karplasztika esetében ez nem olyan sokréű, mint a hasplasztika esetén. Rutinvizsgálat elegendő, de az magában foglalja a fizikális vizsgálatot (beidegzések, keringés, mozgások, pinching és stretching teszt stb.).

Combplasztika

Jelentős fogyás esetén a harmadik terület, amely szintén nagyobb változáson mehet át, az a comb. Sokan emiatt nemcsak a kar- és hasplasztikán gondolkodnak, hanem a combplasztikán is. Ezen a magánrendelésén akár egy ilyen beavatkozásra is van lehetőség. Az előző kettő plasztikához hasonlóan, itt is le van írva a műtét céja, az ellenjavallatok, a műtéti kivizsgálás részletei. Megismerkedhetünk a műtéti beavatkozások típusaival is, amelyeket az elváltozások súlyosságának megfelelően csoportosítanak.

Hogyan válasszunk plasztikai sebészt?

Szerencsére az oldalon nemcsak a műtéttípusok leírását olvashatjuk el, hanem tanácsokat is kapunk Dr. Kelemen Ottó sebésztől azzal kapcsolatban, hogy hogyan érdemes orvost választani. Ő kiemeli annak a fontosságát, hogy akár több orvos véleményét is kikérjük. Arra is felhívja a figyelmet, hogy plasztikai sebészeti műtéteket csak plasztikai sebész szakorvos végezhet. Ezt a rendelőben kihelyezett szakorvosi bizonyítványokkal igazolhatják. Szintén fontos a rendelő állapotát megnézni, a felszereltséget, a tisztaságot. Az sem mindegy, hogy az orvos milyen vizsgálatokra küld el, illetve végez el a műtétet megelőzően, valamint milyen tájékoztatásban részesít minket a beavatkozás előtt.

Ha esetleg te is hasonló cipőben jársz, és szeretnéd újra jól érezni magad a bőrödben, de még maradtak benned kérdések, akkor náluk akár telefonon, akár e-mailen keresztül is kérdezhetsz, valamint időpontot is kérhetsz konzultációra.