A tűzőgépek világába kalauzoltak el a kávé mellett

A kert végében egy kis házat épít nekünk az ács cimboránk, ahol majd mindenféle szerszámokat és nem mindennap használatos eszközöket tudunk tárolni. Amikor 38 Celsius fokra emelkedett a hőmérséklet, úgy éreztem, hogy le kell parancsolnom a tetőről és behívtam egy jeges kávéra. Steviával szoktam édesíteni a fagyi helyett, vagy ha épp van itthon steviás fagyi akkor még az jöhet szóba – meg persze egy kis jég. Ezekben az óriási melegekben nagyon jól esik, mert hideg és közben mégis kellemesen édes az édesítőszertől. Próbáltam korábbi a többi édesítőt is, de az a tapasztalatom, hogy mindenki érzékeny valamelyikre és a stevia volt az, amelyikre a legkevesebben. Így hát úgy döntöttem, hogy ezt rendszeresítem az otthonunkban.

Szóval leültünk egyet kávézni és közben érdeklődtem, hogy mennyiféle szerszám lóg az övén folyamatosan ahhoz, hogy gyorsan és hatékonyan tudja végezni a munkáját. A legjobban talán azon lepődtem meg, hogy a tűzőgépek milyen nagy szerepet játszanak egy ilyen szerkezet elkészültekor. Persze, hiszen amikor egy laikus meghallja a tűzőgép szót, akkor egyből a papírokat összetűző irodai eszköz ugrik be elsőre. Azonban ennek létezik az ipari megoldása is, amivel az ácsszerkezetek gyors rögzítését lehet megoldni. Ha például előttetek van egy kanapé, ott is ilyen ipari gépekkel szokták összetűzni a keretet, vagy akár még rá a szövetet is. Szóval nagyon sok hétköznapi felhasználási lehetősége van a tűzőgépeknek olyan területen is, ahol azt egyébként nem feltétlenül gondolnánk.

A csavarholding.hu oldalon meg is néztük, hogy milyen tűzőgépek kaphatók jelenleg – csak kíváncsiságból. És én nagyon meglepődtem, mert tényleg oda is van írva a leírásához a termékeknek, hogy komoly ácsmunkákhoz ajánlják, vagyis egy ilyen gépezettel bizonyos rögzítési lépéseket át lehet hidalni. Mennyivel egyszerűbb egy ilyen géppel összekötni két elemet, mintha mondjuk csavarozni kéne, vagy ragasztani! Természetesen ennek is megvannak a határai, de egy jó ács pontosan tudja, hogy mire használhatja ezt az eszközt.

Az előbbi webshopon a tűzőgépek mellett természetesen a hozzájuk tartozó tűszegeket is meg lehet vásárolni, nagy mennyiségben is – hiszen gondoljatok csak bele, hogy egy tetőnél mennyi ilyenre lehet szükség. Sőt, egyébként lehet találni olyan tűzőgépet is, ami univerzális: többféle tűszeget lehet beletenni, ezáltal kisebb és nagyobb deszkákhoz is használható. Például én kinéztem egy olyan ipari tűzőgépet, amit lehet használni a 6-14 mm-es kapcsokkal, a 14 mm-es szegekkel és 14 mm-es tűszegekkel is, vagyis mindenféle munkálat során előkerülhet – pusztán a megfelelő töltettel kell ellátni a gépet. Ez az eszköz átviszi a gipszkartont, de az OSB lapot és minden egyéb fűrészárut, még a faforgácslapot is.

A csavarholding.hu-n az a jó, hogy nem csupán a gépet tudja könnyedén kiválasztani az ember, de a webshopban például a tűzőgépeknél rögtön ott vannak a lap alján azok a kapcsok, szegek és tűszegek is, amelyeket lehet használni az eszközzel. Szóval most például az imént említett darabnál ott van a 6-14 mm-es kapocs, a 14 mm-es szeg és a 14 mm-es tűszeg is, mint kosárba rakható opció.

Fontos szempont, hogy mennyiért lehet hozzájutni ezekhez az eszközökhöz. Nos, azt gondolom, hogy korrekt feltételek mellett. Ez a multifunkciós eszköz például 16 ezer forint körül van és a strapabírása garantált, ezért mindenképp jó vételnek tartom. Ami pedig a hozzátartozó fogyó eszközöket illeti, nagyon kedvező árú termékekről beszélünk. Ráadásul a honlapon feltüntetett árak bruttó árak, azonban arra is van lehetőség, hogy valaki cégként vásároljon a helytől. Ebben az esetben változhatnak ezek az összegek, ugyanis van nagyker árlista. Érthető, hiszen ha valaki nem 5 csomagot vesz valamiből, hanem mondjuk 265-öt, akkor lehet, hogy jár érte valamiféle kedvezmény. De ezt a részt nem tudom és nem is igazán faggattam róla az ácsunkat.

Nekem elég izgalom volt a tűzőgépek világa és hogy ez mennyire különlegesen jól használható eszköz. A csavarholding.hu-t pedig jól megjegyzem magamnak, mert nem csak ilyen szerszámokat lehet itt kapni, hanem más egyéb, “mindennapos” kötőelemeket is eszközöket is, amik a mi barkácskészletünkben is helyet kell, hogy kapjanak.

tűzőgépek