Energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén

Tegnap úgy döntöttem, hogy sok év után először édesítőszerrel fogok forralt bort készíteni. Mindig mézzel csináltam a korábbi években, vagy még a legelején cukorral, de most eljutottam oda, hogy az utóbbi időben egyébként is próbálok lemondani ezekről a dolgokról (cukor, liszt, stb.), akkor meg miért ne próbálnék ki a forralt borral is valami újdonságot.

Szóval találtam egy jónak tűnő receptet az interneten, amiben steviat használnak a hagyományos édesítők helyett. Fogtam magam és kipróbáltam és azt kell mondanom, hogy szuper lett. Persze a méz egyébként is hozzátesz a dologhoz az édességen kívül, de összességében nem hiányzott. Szeretem, hogy manapság ennyire egyszerű hasznos információt találni a neten.

Hallottatok például az energetikai tanúsítványokról? Ezek olyan dokumentumok, amik arról árulkodnak, hogy egy lakás vagy családi ház milyen állapotban van energetikai szempontból. Magyarán szólva milyenek a szigetelések, milyen fűtési rendszer van kiépítve, az milyen hatásfokkal működik, milyen a nyílászárók és a többi. Azért hozom szóba ezt a dolgot, mert nem rég tudtam csak meg, hogy ma már elméletileg minden ingatlannak rendelkezni kéne egy ilyen tanúsítvánnyal, sőt, enélkül nem lehet adás-vételt sem folytatni, mert a szerződéskötéshez kötelező. De mégis, hogy lehet ehhez hozzájutni?

Energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén

Történetesen belefutottam egy olyan vállalkozásba a neten, akiknél nem probléma az energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén. Ők az e-tanusitas.eu oldalon érhetők el és itt gyakorlatilag mindent meg lehet tudni egyrészt róluk, másrészt az energetikai tanúsítványok fontosságáról, elkészítéséről és áráról.

Ez egy meglehetősen nagy vevőkörrel rendelkező vállalkozás, az itthoni forgalom 10%-át ők bonyolítják ebben a témakörben. Ez nem véletlen, hiszen az energetikai tanúsítványok készítését Magyarország egész területén vállalják. Ez azt jelenti, hogy területileg nagyon szerteágazó szakmai stábbal rendelkeznek, hiszen az országban bárhol képesek 1-2 napon belül, sőt akár néhány órán belül szakembert küldeni egy-egy megrendeléshez elvégezni a helyszíni felmérést.

Nagy előny, hogy akár már 12-24 órán belül vállalják, hogy elkészítik az energetikai tanúsítványt. Ehhez egyrészt szükség van a már említett kapcsolati hálóra a szakembereket illetően, másrészt az is kell, hogy a munkafolyamatokat nagyon hatékony módon osszák meg egymás között. A helyszíni felmérést követően a kolléga amint csak tudja, meg is küldi a felvett adatokat az irodai kollégáknak, akik nyomban neki is tudnak állni a szükséges kalkulációk elvégzésének. Gyakorlatilag ez a titka annak, hogy ennyire villámgyorsan képesek elkészíteni ezeket a tanúsítványokat és valóban az ország egész területén.

Persze az is nagyon sokat segíthet egy ilyen felmérés meggyorsításában, hogyha a megrendelő is megteszi a maga részét úgymond. Ez azt jelenti, hogyha bármilyen dokumentációval, hivatalos iratokkal rendelkezik a ház energetikai rendszereit illetően, akkor ha azokat előkészíti a felmérést végző kollégának, akkor gyorsabban fog haladni a történet. De persze ez nem csak az energetikai tanúsítványokra igaz, hanem bármire – segítsük egymást, ahol csak tudjuk, főleg ezekben a zord időkben.

Remélem sikerült egy kisebb képet felvázolnom arról, hogy kik és hogyan foglalkoznak energetikai tanúsítványok készítésével Magyarország egész területén. Ha felkeltette az érdeklődéseteket a téma, vagy netán pont szükségetek volna egy ilyen tanúsítványra, akkor azt ajánlom, hogy látogassatok el az e-tanusitas.eu oldalra. Itt minden további információt, árakat és elérhetőséget is megtalálhattok a céggel és ezzel az egész fogalomkörrel kapcsolatban.

Energetikai tanúsítványok készítése Magyarország egész területén