Forró almás pite édesítővel egy hideg szobában

Találtam egy isteni receptet, amit kifejezetten megmutatnék azoknak az embereknek, akik azt mondják, hogy nem lehet édesítővel finom süteményt készíteni.

Hétvégente nagyon sokat sütök. szeretek sütni, és nem is megy olyan rosszul. Amióta steviára cseréltem a cukrot, újra meg kellett tanulnom sütni. Hiszen mások az arányok, ha steviával sütök, mint mikor cukorral készítettem el az ételeket.

Rengeteg recept van az interneten, amik a már jól ismert sütemények ismerős ízeit idézik, csak egy fokkal egészségesebben, cukormentesen. Az ételallergiával küzdők számára pedig rengeteg allergén mentes receptet is lehet találni. Például laktóz, glutén és cukormentes almás pite, de vannak vegán alternatívák is.

Pont egy ilyen, cukormentes almás pitét készítettem a hétvégén. Már készen volt és kitettem hűlni egy kicsit. Pár óra múlva feltűnt, hogy nem csak az almás pite, hanem a szoba is egyre hidegebb kezd lenni. Nem pánikoltam, feljebb tekertem a fűtést, de akkor vettem észre, hogy az bizony nem működik.

Nem ismertem egy gázszerelőt sem, akit felhívhattam volna, szóval beírtam az internetre, hogy gázszerelés, hiszen én gázzal fűtök.

Próbálkoztam még a hétvégi gázszerelés, a gázszerelés olcsón szavakkal is, és végül kiírtam a kerületi facebook csoportba is, hogy gázszerelőt keresek.

A kommentekben sok ajánlás érkezett, de a legtöbben a vizgazfutesszerelo24.hu oldalra szavaztak, így fel is kerestem ezt az oldalt.

Nagyon meglepett, hogy van olyan gázszerelés szolgáltatás, ami hétvégén is, 0-24 órában hívható.

Akár már egy órán belül a helyszínre érnek, aminek örültem, mert kezdett egyre hidegebb lenni a lakásban, és ugyan jól felöltöztem, nem szerettem volna a téli hidegben éjszaka is fűtés nélkül maradni.

A cég már 30 éve a piacon van, fő feladataik közé a gázszerelés, vízszerelés, duguláselhárítás és fűtésszerelés tartoznak.

Mivel nálam gázkazán szolgáltatja a meleget, meg is kerestem a gázszerelés menü alatt az erre vonatkozó leírást.

Itt láttam, hogy elég sok mindenre kiterjed a gázszerelés szolgáltatásuk, hiszen foglalkoznak gázkészülékek szerelésével, gázbojlerekkel, gáz vízmelegítőkkel, kazánokkal, konvektorokkal és tűzhelyekkel is.

Itt az oldalon, a gázkazánra kattintva találtam egy elég részletes leírást arról, hogy hogyan is üzemelnek a gázkazánok, hogy milyen fajtáik vannak, hogy milyen meghibásodások lépnek fel a leggyakrabban. Hasznos ezeket elolvasni, mert így már a telefonban el tudja mondani az ember, hogy milyen kazánnal van gond, mit gyanít, milyen jelei voltak a gondnak, így nekik is könnyebb beazonosítani a hibát.

Az oldalon láttam egy telefonszámot, ezt hívtam fel. De lehet itt visszahívást is kérni.

Szóval felhívtam a céget, akiknek elmondtam, hogy mi a gondom, hogy milyen kazánom van. Egyeztettünk, hogy nagyjából egy óra múlva itt is vannak és segítenek nekem, megcsinálják a kazánt. És tényleg elég volt nekik egy óra, már csengetett is a szerelő, akit a kazánhoz vezettem.

Sok szerszám volt nála, de szerencsére nem kellett nagyon szétszednie a kazánt és viszonylag gyorsan ki is tudta cserélni, amit ki kellett.

Elmondta, hogy mi volt a pontos probléma, de nem nagyon értek a kazánokhoz, de azt hiszem, azt mondta, hogy a fúvókák tömődtek el, és ezeket kellett kitisztítani végül is. A lényeg, hogy megcsinálta, és működött, estére nem maradtam fűtés nélkül.

Nagyon jó, hogy ajánlották ezt az oldalt, ahol egész nap tudnak segíteni a munkatársak, nem tudom, mit csináltam volna, ha nincs fűtésem egész éjszaka, hiszen vasárnap este még hősugárzót is elég nehéz venni.

Nagyon örülök neki, hogy ennyire könnyen elérhető, expresz gázszerelés szolgáltatást nyújt a cég, hiszen így sikerült még aznap megcsináltatni a fűtést, nem kellett napokat várni, mire kijön egy szerelő.

Nagyon gyorsan dolgoznak itt, és megbízhatóak az internetes ajánlások alapján, és nem is dolgoznak túl drágán, szerintem ennyit fizettem volna másnak is, aki napokkal később a szabadidejében jött volna ki megnézni, mi is a gond.

Extra gyorsan kaptam nagyszerű szolgáltatást. Télen nagyon sok fűtés romlik el, hiszen ilyenkor van igazán használva, és ha nincsenek meg a szükséges ellenőrzésekés esetleges hibajavítások a fűtési szezon előtt, akkor sokan járhatnak hozzám hasonlóan.

A vizgazfutesszerelo24.hu oldal megoldotta a problémámat, így este már a melegben ülve egy jó film mellett élvezhettem az édesítőszerrel készült almás pitémet.