Stevia webshopot alapítok

Írtam már róla, hogy mennyire egészségtelen a cukor, de a mesterséges cukor helyettesítőkkel sem vagyok megbékülve. Inzulin rezisztensként én már évek óta csak steviát fogyasztok. Eddig különböző bio boltokból szereztem be egész horror áron, illetve nem túl kellemes nyitvatartási időhöz alkalmazkodva, ezért most úgy döntöttem, hogy azzal szeretnék segíteni a sorstársaimon, hogy létrehozok egy webshopot, ahol kedvezményes áron vásárolhatják meg a nap 24 órájában és én már másnap ki is szállítom neki a megrendelt árut.

Most, hogy már az ötlet megvan, a következő lépés, hogy ehhez bizony céget is kell alapítanom. Anno tanultuk ezt az egyetemen, de egyrészt az már olyan régen volt, hogy nem is nagyon emlékszem rá, másrészt 10 év alatt biztos változtak a jogszabályok, a szükséges tőke és remélem, hogy digitalizálták és egyszerűsítették is a folyamatokat.

Hogy naprakész legyek, erről a portálról tájékozódtam, ami ezt írja magáról: Kft alapítás INGYEN székhelyszolgáltatás | topcegalapitas.eu. Látom, hogy alapvetően náluk három lehetőség közül választhatok. Vagy az otthonomban lesz a székhelyem, amit nem szeretnék, mert a termékek beszerzése és kiküldése miatt sokszor nem leszek ott nap közben és nem tudom átvenni az érkező ajánlott leveleket, vagy igénybe veszem az ő székhely szolgáltatásukat. Ebben az esetben is két opcióm van. Az első a kényelmes, budapesti székhely, a másik pedig az iparűzési adó mentes újlengyeli székhely. Megnéztem a térképen, nekem ez most nem lenne jó, mivel nincs autóm és tömegközlekedéssel azért elég messze van. Oké, akkor első lépés pipa, legyen a frekventált budai helyszín, mert az van hozzám a legközelebb.

Második lépés, a cégforma. Ezt már végig gondoltam, Kft-t szeretnék alapítani, méghozzá bevonom az informatikus öcsémet is, hogy segítsen nekem a technikai dolgokban, a webshop felépítésében. Át is lövöm neki gyorsan a linket, ami alapján ő is tájékozódhat: Kft alapítás INGYEN székhelyszolgáltatás | topcegalapitas.eu.

Ezután össze kell majd kalapoznom az induló tőkéhez 3 millió Ft-ot. Szerencsére elég befizetni az első két évben, de azért a tesómat meg fogom kérni, hogy a felével ő szálljon be.

Akkor, ha felkerestem ezt a céget, akkor az ügyvédjük elindítja majd nekünk a cégbejegyzést és néhány napon belül kapunk magyarországi és uniós adószámot, statisztikai számjelet és cégjegyzék számot is. Utána választunk egy bankot, amelyik a legjobb feltételeket kínálja és ott nyitunk egy bankszámlát. Innentől már tudni fogok számlázni is, csak sürgetnem kell az öcsémet, hogy minél hamarabb tegye össze azt a honlapot. Később még lehet szépítgetni, lényeg, hogy működőképes legyen a rendelési és fizetési felület, illetve az alap információk fent legyenek és egy hiteles, megbízható szolgáltatást lássanak benne a potenciális vevők.

Ja, azt még nem is említettem, hogy kelleni fog egy frappáns cégnév! Hmm, a Stevia City Kft. szerintem jó lenne. Még le kell ellenőriznem, hogy nincs-e hasonló nevű cég, a neten elérhető cégnév listában. Ehhez kell majd egy domaint is foglalnunk, ami éves szinten kb. kétezer forintba fog kerülni.

Akkor ugye még lesz ez a 29 900Ft+áfa a 6+1 hónapos székhely szolgáltatásért, amin viszont megspórolom a cégalapításhoz szükséges ügyvéd díját.

Azt hiszem azért holnap még felhívom őket telefonon, hogy biztosan semmilyen fontos információ ne kerülje el a figyelmem. De már nagyon izgulok, hogy végre elindíthatom a saját vállalkozásom és hogy ezzel egyidejűleg segíthetek a sorstársaimon is.