Nincs édesebb egy jó masszázsnál

A stevia százszor édesebb a cukornál – de így télen, ebben a borongós időben nincs édesebb, mint egy jó thai masszázs.

Több helyre jártam masszíroztatni, több verziót kipróbáltam már, de a kedvencem mindig a thai masszázs marad, a kedvenc helyem pedig a Karma thai masszázs szalonok egyike. Budapesten a Király utcában és a Síp utcában is vannak, mind a két helyen profi, kedves masszőrökkel. Csodálatos környezetben, kényelmesen és biztonságosan lehet náluk „megújulni”. Mert egy jó thai masszázs bizony egy kisebb újjászületés. Átmozgatja az egész testet (főleg a tradicionális masszázs), kilazítja az izmaidat és az akupresszúrás pontokon keresztül az egész testedre jó hatással van.

Maga a thai masszázs egyébként (nem meglepő módon) Thaiföldről származik, és egy legalább ezer éves hagyomány része. Eredetileg a falvak népei gyógyították így a munkában megfáradt testüket. Minden falunak volt egy masszőre, ez olyasmi lehetett, mint Európában a gyógyfüves asszony. Aztán szépen lassan elkezdett formalizálódni ez a tudás, és ma már komoly iskolákban oktatják, sőt, az egész rendszer az emberiség szellemi és kulturális örökségének a részét képezi.

A Karma szalonban pedig nagyon értik a dolgukat. Mosolygósak, alaposak és nagyon kedvesek. Az alapanyagok, amiket használnak – például a masszázsolajok, és a herbál masszázshoz használt gyógynövények mind nagyon jó minőségűek. Nem vagyok profi a témában, de az illatuk és a hatásuk mindenesetre remek!

A legjobb, hogy most már heteken belül SZÉP kártyával is lehet fizetni náluk, úgyhogy azt hiszem, még gyakrabban fogok járni. Nincs Budapesten még egy olyan hely, mint a Karma masszázs szalon. Szóval ha thai masszázs Budapest SZÉP kártya igénybevételével: én őket ajánlom.

A tradícionális thai masszázs mellett egy csomó fantasztikus masszázs-verzió érhető el még náluk: van lábmasszázs, fejmasszázs, olajos masszázs, kókuszolajos masszázs. Vagy a herbál masszázs, amit említettem. Ez is ősi thai „recept”. A gyógynövényeket, amiket említettem, kis szövetbatyukba csomagolják, és felmelegítik. Azok párologni, gőzölögni kezdenek, és utána ezekkel az kis csomagocskákkal masszíroznak meg. Egyrészt beszívódik a bőrödbe a gyógynövények esszenciája, másrészt be is lélegzed, szóval az egész szervezetedet átjárja. Fantasztikus élmény.

Sőt, azt néztem a weboldalukon, hogy a Király utcai szalonban páros masszázsra is van lehetőség. Sőt, még van csokiszökőkutas, pezsgő bekészítéses, rózsaszirmos luxus verzió is. Kár, hogy most nincs senki, akivel ezt igénybe vegyem. Illetve mindegy is, mert a csokiszökőkút azért gondolom, hogy nem édesítőszerrel készült… De az egyik barátnőm kipróbálta a párjával, és azt mondta, fantasztikus.

És akkor még nem beszéltem a thai masszázs testi-lelki hatásairól. Jót tesz a sportolóknak, a fizikai munkát végzőknek, a számítógép előtt görnyedőknek. Az ízületi problémákkal küzdőknek, a stresszeseknek, a szorongóknak… Szóval úgy nagyjából mindenkinek.

Nem véletlen, hogy annak idején a sziámi királyi udvarban külön masszőr-részleget tartottak fent. Azt hiszem, ami egy királynak megfelelt, az nekem is tökéletesen jó lesz, köszönöm szépen. 😊 Szóval ne feledjétek, ha thai masszázs Budapesten, SZÉP kártya igénybevételével: akkor Karma thai masszázsszalon.