Édes élet az iskolában is

Igyekszünk természetközeli, sallangmentes életet élni. Az egyszerűségre törekszünk mind a berendezésekben, mind a táplálkozásban, mind pedig a szabadidő eltöltésében. Így az ételeinket is természetes alapú édesítőszerrel, azzal steviával készítjük el.

Az egyszerűséget a tanulásban és a játékban is szem előtt tartjuk. Nem veszünk felesleges kacatokat a gyerekeknek, hiszen a kertben a természetet felfedezve boldogak igazán. Szuper játékokat szoktak kitalálni maguknak, például bottal rajzolnak a földre. Eleinte ezt furcsállottam, de aztán a https://szilvia-logopedia.hu/finommotorika-fejlesztese.php oldalon megtudtam, hogy a finommotorika kialakulásának szempontjából ez a lehető legjobb. Óriási felületre, vastag eszközzel rajzolni abszolút az életkoruknak és az idegrendszeri érettségüknek megfelelő módszer. Így nem is vitattam a dolgot, inkább örültem neki, hogy ennyire találékonyak.

Ha nem akarjuk azonban, hogy a gyerekek folyton maszatosak legyenek, a https://szilvia-logopedia.hu/finommotorika-fejlesztese.php oldalon azonban számos fejlesztő füzetet vásárolhatunk nekik, melyek kiválóan fejlesztik a finommotorikai képességeiket. Egyszerű, vidám feladatokon keresztül léphetnek be a betűírás világába. Tehetik mindezt úgy, hogy nem is tudják, hogy már írni tanulnak.

A https://szilvia-logopedia.hu/finommotorika-fejlesztese.php oldalon számos jó tanácsot olvastam a finommotorika fejlesztésével kapcsolatban, és megfogadtam, hogy nálunk is ideje elkezdeni a betűírás képességének fejlesztését. Hiszen a nem megfelelő ceruzafogás és a kényszerített, erőltetett írás a gyerekeknek csak a hátrányára fog válni a későbbiekben. Ezt pedig bizonyára egy szülő sem szeretné.

És hogy miért ennyire nagyszerű a könyv? Mert nemcsak a finommotorikát, de a szem-kéz koordinációt és a grafomotorikát is fejleszti. Az erős kézizmok és az idegrendszer megfelelő szintű fejlettsége egyébként is erre az életkorra alakul ki, így tökéletesen alkalmazhatóak a https://szilvia-logopedia.hu/finommotorika-fejlesztese.php oldalon rendelhető kötetek.

Nemcsak a betűformálásban, de a számolásban, a logikában és a kognitív képességekben is fejlődhetnek a gyerekek, hiszen a Látogatás a vonalak birodalmába című könyv társa a matematikai képességek fejlesztését tűzte ki célul. Mindkettő nagyon fontos és jól jön az iskolai előkészítés során.

Maradunk tehát egyszerű család, aki közvetlen kapcsolatot ápol a környezetével. Természetes megoldásokra törekszünk a játékban és a főzésben is. Ezért hű társunk a stevia már hosszú évek óta.