Az igazán édes pillanatokat a fotók őrzik meg

Amikor megtudtam, hogy el kell hagynom a cukrot, nagyon sokkoló élmény volt. Persze ennek már sok éve: manapság már inkább az a furcsa, hogy valaha erre nem kellett gondolnom. Ilyenkor sokan próbálgatni kezdik a különféle cukorpótlókat, sőt, elkezdik kitapasztalni – mint ahogyan én is tettem -, hogy melyik édesítő milyen hatással van a szervezetre. Nekem néhány hónapba tellett, mire kirajzolódott előttem, hogy a stevián és az eritriten kívül nem igazán preferálok mást, és még ezeket is csak mértékkel terveztem fogyasztani. Ezt pedig azóta is betartom. Szerencsére sose voltam igazán édesszájú, de maga a cukor nélküli élet akkor is szokatlan volt. Tudjátok egyáltalán, mennyi mindenben van cukor?! És most nem arra gondolok, hogy az élesztőhöz egy minimális cukor kell. Hanem például a paradicsomkonzervre… A savanyúságokra… Elképesztő, hogy mennyi mindenre kell odafigyelni – de ez csak az egyik része. A másik pedig, hogy aki nem figyel oda, az sok cukrot visz be a szervezetébe, anélkül akár, hogy tudatosulna benne! Nem csak a cukros üdítők a ludasak… A gyümölcslevek, ízesített joghurtok, müzlik, zabszeletek ugyanolyan ludasak ebben. Persze akinek nincs gond a cukrával, fogyassza ezeket nyugodtan, de nem árt figyelni a mértékre.

Evezzünk még édesebb vizekre: az unokám lassan egy éves lesz, és nem tudok betelni vele, sem a róla készült képekkel! A fiam és a menyem egy kis albummal lepett meg születésnapom alkalmából: mivel messze élünk egymástól, nem tudunk olyan gyakran találkozni, mint szeretnénk, így amikor postán érkezett egy album a kis Lili képeivel, illetve jól elkapott, közös pillanatainkkal tele, nagyon meghatódtam! És olyan jó minőségűek a képek, gyönyörű az album is: oda és vissza vagyok az örömtől. Mesélte a fiam, hogy a Sootersnél rendelték meg a képeket – nagyon könnyű volt, szerinte én is meg tudom csinálni a saját telefonomról, mert azon is bőven vannak olyan képek Liliről, amit szeretnék kinyomtattatni. Állítólag a Sooters weboldalán bármilyen készülékről vagy ilyen online tárhelyekről is fel lehet tölteni a képeket, aztán pedig akár fotóalbum vagy fali poszter is lehet a megrendelés tárgya. De nekem az is tetszik, amikor mondjuk egy bögrére vagy egyéb ajándéktárgyra nyomtatnak fotót. Én már csak ilyen régimódi vagyok, hogy mindennek örülök, amin a szeretteim fotója díszeleg, de egyébként a szép tájképeket, növényekről, naplementéről, erdei állatokról készült fotókat is szeretem. A férjem nagyon szeret vadászni és sokszor én is elkísérem, ilyen alkalmak után is tudunk most már fotót előhívatni a Sootersnél. Nagyon jó, hogy ilyen kevés lépésből el lehet indítani egy megrendelést, a fiam csak annyit mondott, hogy a lényeg, hogy regisztráljak a weboldalon, meg persze próbáljak minél jobb minőségű fotókat kiválogatni, úgy van értelme. Lehet, hogy neki is veselkedek, és rendelek egy fali posztert? Egy fali poszter még a dolgozószobában is jól mutatna, vagy akár a hálóban is – egyébként biztos vagyok benne, hogy ha én boldogulni tudok ezzel az online rendszerrel, akkor másnak is sikerülni fog. Már elkezdtem barátkozni a honlappal, és tényleg nem tűnik bonyolultnak a megrendelés folyamata.

Személyesen egyébként a fővárosban lehet átvenni a megrendelést, ezen felül pedig ügyfélpontokon, GLS átvételi pontokon és házhoz történő szállítással érhetőek el a Sooters szolgáltatásai. Mivel mi a fővárostól viszonylag messze élünk, így nálunk az első opció nem játszik, szerintem a GLS pont lesz a jó választás. Az azért megnyugtató, hogy garanciát vállalnak, ezért ha nem vagyunk elégedettek a kinyomtatott képekkel vagy a termék minőségével, akkor nem kell kifizetnünk a rendelést – ez szerintem nagyon korrekt.

Nagyon örülök, hogy már az ilyen, fotókat gyűjtögető nagymamák számára is, mint én, van egy felület, amit egyszerűen lehet használni, és megrendelni a szebbnél szebb fotókat a családról. Bízom benne, hogy többeteknek is jó tippet adtam ezzel a lehetőséggel. Ha nem ismertétek a Sooterst, érdemes az oldalukra vetni egy pillantást – nekünk már bevált.