Balaton és cukormentesség – egy jó lánybúcsú alapkövetelményei

Fanni lánybúcsúja megszervezéséhez annyi instrukciót adott, hogy Balaton és az étkezést cukormentesen oldjuk meg. Mivel az egyetemi évek nyarai ide kötöttek minket, így nem is volt annyira meglepő a kérése. Akkoriban minden félretett pénzünket a vitorlázásra költöttük. Óriási élmény volt a Balaton közepén süttetni a hasunkat, és utána egy hatalmasat bulizni az éjszakában. Így természetesen volt, hogy az akkori élményeket próbáljuk meg reprodukálni. Az étkezésnél pedig már szinte mindannyian cukormentesen étkezünk, ugyanakkor a lánybúcsú okán az alkoholfogyasztás minden bizonnyal kivételes esetet fog képezni.

Megtaláltam a Balatonpro oldalát, ahol 3 különböző vitorlázós csomag közül lehet választani, ami kifejezetten lánybúcsúkra szakosodott. Igazából számunkra a 2 órás „Tartalmas percek” nevű csomag a megfelelő. Ehhez biztosítanak hajóvezetőt, korlátlan italfogyasztást a vitorlázás idejére (ez igen kedvező ám). Továbbá ingyenes belépést a siófoki bulihelyek legtöbbjére és kedvezményes italfogyasztást tartalmaz a csomag. Mivel a célunk tényleg az, hogy az egyetemi éveinket újraéljük, amikor még mindannyian lányok voltunk, ez kifejezetten ígéretes ajánlat.

A csomaghoz lehet igényelni vacsorát, illetve reggelit a kikötőben lévő panorámás étteremben. A vacsorára nagy valószínűséggel nem tartunk majd igényt, hiszen Fannink petrezselyemárulása lesz vacsoraidőben a programunk. A reggeli viszont sokkal kecsegtetőbb. Az átmulatott éjszaka után kifejezetten hasznos, ha nem kell azzal vacakolni, hogy még reggelizőhelyet keressünk magunknak. A szállásunk amúgy Fanni nagymamájáék nyaralójában lesz, és mivel épp a szezon elején május végén megyünk majd, biztosan nem lesz feltankolva a spájz.

Az ár is igen kedvezőnek ígérkezik, mert 7 990 Ft/fő-től indul. Nyilván nagyban függ a létszámtól és a kiválasztott időponttól. Mivel a szezon elején megyünk és a létszám sem óriási, így abban bízunk, hogy nem sokban növekednek meg a költségeink. Az árajánlatot a honlapon is meg lehet kérni, amennyiben előre megadjuk a szükséges adatokat. Én inkább a telefonos egyeztetés híve vagyok, mégiscsak személyesebb már az elejétől fogva így, ezért fel is írom a naptáramba a +36704925981-es telefonszámot.

Büszkén csukom le a laptopomat, mert szerintem a lehető legjobb lánybúcsú programot sikerült megtalálnom Fanni számára. A csajok is igazán odáig lesznek a javaslatomtól, mert minden találkozónk alkalmával nosztalgiázunk a balatoni vitorlázós nyári délutánjainkról.

lánybúcsú