A steviához hasonlóan a napelem is egyre népszerűbb lesz

Mióta barátnőm van, egyre több mindent szeretne, hogy változtassunk az életmódunkon. Egyre népszerűbb ugyanis az egészséges és környezetkímélő életmód, s ennek ő is szeretne megfelelni. Magamtól is próbálok valamennyire figyelni, de így, hogy ő kifejezetten rá van pörögve erre, még könnyebb. A cukor helyett például már steviát meg eritiritet használunk, amikről azt sem tudtam micsodák, de kiderült, hogy ezek is egyre elterjedtebbek. Pontosan úgy, mint a megújuló energiaforrások, hússzivattyúk, napelemek, ilyesmik.

A legújabb célunk az, hogy mi is megpróbáljuk lecserélni a berendezéseinket, viszont ehhez nincsen elegendő kezdőtőkénk, így elkezdtük keresni, hogy mik azok a napelem pályázatok 2021-ben, amikkel egyszerűbb lesz a befektetés. Így akadtunk rá a linkelt honlapra is, ahol több információhoz jutottunk a támogatásokról.

Például a Magyar Fejlesztési Bank családoknak és vállalkozásoknak is ad támogatást, azonban a kettő között van különbség. Mi magánszemélyként egy 0 százalékos hitelt igényelhetünk, ami azt jelenti, hogy maximum 20 éven belül csak a kapott összeget kell visszatörlesztenünk. Nincsenek kamatok és egyéb díjak, csupán a kérhető 500 ezer és 10 millió forint közötti hitel, mely olyan lesz így, mintha egy barátunk adna nekünk kölcsön pénzt, mi pedig extra díjak nélkül szép lassan visszaadnánk neki.

A 2021-es pályázatokról még nincsenek konkrét információk, egyelőre csak saccolni lehet, hogy július környékén lehet majd megpályázni őket. Viszont, mint kiderült, ezek a 2021-es napelem pályázatok, amikkel egyszerűbb lesz a befektetés, biztosan ugyanolyan kelendőek lesznek, mint a 2020-asok voltak. Nagyon hamar kimerültek a készletek, így a hitel igénylését fel is függesztették. Ebből is látszik, hogy az embereket egyre inkább érdekli a dolog és valóban ebben van a jövő.

Igyekszünk mi is odafigyelni majd a barátnőmmel, hátha sikerül elnyernünk egy pályázatot, onnantól kezdve pedig egyre több berendezést cserélhetünk elektromosra. Ezáltal a hosszútávú spórolás is könnyebb lesz.