Nem csak a steviáról, hanem a legjobb iskolaszövetkezetről is olvashatsz

Amikor kiderült apukám cukorbetegsége, anya igyekezett a lehető legjobban felvenni az új ritmust. Újragondolta apa kedvenc ételeit, a kerülendő dolgokat pedig szolidaritásból az átszokás idejére száműztük is a háztartásból. Így elég hamar megtanultam én is, mi a stevia vagy éppen az eritrit, mikor “valóban teljes kiőrlésű” valami, és hogy mik azok a “rejtett cukrok” és hogyan lehet őket felfedezni egy összetevőlistán. Egyébként maga apa is nagyon jól főz, úgyhogy szerencsére egészen hamar visszarázódott ehhez a jó szokásához, de az átálláskor azért kellett anya hidegvére és igyekezete is, hiszen egy süti vagy jó paradicsomos dolog (amibe kell cukor is) bizony nem lesz ugyanolyan ízű és/vagy állagú az édesítőszerekkel. Mindent ki kellett tapasztalni a steviával is, de végül az egyik legjobb megoldásnak bizonyult. Mi a tesóimmal azért nyilván eszünk cukros dolgokat, anyu is, de ha mindünknek főz, akkor sokszor mi is azt esszük, amit apa (persze nem mindig). Szóval a steviával már mi is tökre megbarátkoztunk, és egyébként sokszor azt érzem, jobban érzem magam, ha hanyagolom a nagyon cukros dolgokat. A másik, amit én alternatívaként gyakran alkalmazok tesómmal, az a természetes édesítő, például a datolya. Nagy sikere volt a barátaimnál, amikor sütöttem egyszer nekik egy ilyen módon édesített növényi alapú sütit.

Szintén nagy sikere van ismerősi körben az egyik diákmunkákat kínáló szövetkezetnek, így úgy gondoltam, hogy diákstátuszban lévő olvasóim számára hasznos lehet, ha mesélek kicsit erről az iskolaszövetkezetről és az általuk kínált munkákról. A társaságban ugyanis mindenki, aki itt talált magának munkát, nagyon meg van elégedve a hellyel és a bérezéssel is, abszolút összeegyeztethető ugyanis a tanulmányokkal. Olyan időkben, amikor az ember tanulás mellett vállal munkát, különösen fontos, hogy ne menjen a jegyek rovására az, hogy pénzt is kell keresni – a TopiWork Iskolaszövetkezet számos rugalmas lehetőséget kínál erre a helyzetre. Ott van például a számtalan, általuk meghirdetett részmunkaidős pozíció, ami sűrűbb időbeosztás mellett is jól beilleszthető a napirendbe. Az otthonról végezhető munkákat szintén ebbe a kategóriába sorolnám, mert hát lássuk be, otthonról gyakran sokkal kényelmesebb dolgozni, másrészt a készülődéssel és az utazással töltött időt is megspórolhatjuk. Ha másban gondolkodunk, akkor pedig még mindig ott vannak az alkalmi munkák: ilyet is kínál a TopiWork Iskolaszövetkezet – ezek a pozíciók elsősorban azoknak ajánlottak, akik rövid távon szeretnének állást vállalni, nem probléma számukra, hogy nem hosszútávú lehetőséget kínál az adott munkáltató.

De miben is más összességében a TopiWork Iskolaszövetkezet, mint számos más, hasonló profilú cég? Számomra elsősorban abban jelentettek felüdülést, hogy sok munkájuk érhető el online, és ezekre egyből lehet jelentkezni is (nem kell bemenni hozzájuk személyesen, vagy telefonon érdeklődni a meghirdetett pozíció után). Szerintem ez a mai, rohanó világunkban fontos szempont, és akár perceken is sokszor múlhat, hogy lecsapnak-e egy állást a kezünkről. A TopiWork Iskolaszövetkezet honlapja úgy épül fel, hogy már a kezdőoldalról indíthatunk egy keresést a számunkra fontos paraméterekkel, de megtekinthetjük a legújabb és a kiemelt állásokat is. Sőt, még a kategóriák – mint például fizikai, a már említett alkalmi, vagy műszaki jellegű munka – is elérhetőek a kezdőlapról. Egy-egy szimpatikus álláslehetőséget megnyitva pedig a legalapvetőbb információkat, elvárásokat olvashatjuk, emellett az órabért és a heti óraszámot. Itt tudunk pályázni is az adott állásra, a jelentkezés gomb segítségével elküldhetjük legalapvetőbb adatainkat, és az űrlapra az önéletrajzunkat is tudjuk csatolni. Amíg a visszajelzésre várunk, addig olvasgathatunk a TopiWork Iskolaszövetkezet blogbejegyzései között is, amik számos érdekes és hasznos információval szolgálnak az álláskeresés és az megpályázott álompozíció elnyerésének témakörében. Nagy szavaknak tűnhetnek az előbbiek, de nem azok: a gyakornoki ajánlatok sora azt bizonyítja, hogy a TopiWorknél olyan diákmunkát is találhatsz, aminek segítségével már a jövődet építheted. Biztos vagyok benne, hogy sokaknak jól fog jönni ez a számos lehetőség, és mindenki az igényeihez megfelelően tudja kiválasztani a számára izgalmas álláshirdetéseket.

Ajánlom, hogy nézz szét a TopiWork Iskolaszövetkezet honlapján a számtalan szuper álláslehetőség között, vagy ha van olyan ismerősöd, aki diákmunkát keres, akkor segítsd őt és mutasd meg neki az oldalt. Aktív és passzív jogviszonnyal is lehet náluk munkát találni, így aki halaszt egy félévet, az is bőven találhat magának állást a portálon.