Melyik lakásbiztosítás a legjobb az édes élethez?

Sosem vetettem meg az édes élvezeteket

Gyerekként nagyon édesszájú voltam. A szüleim elmondása alapján bármit képes lettem volna megenni, amin van egy kis cukormáz, karamell szirup, vagy csokiöntet. A menzán a kedvenc ételem (sok velem egykorú gyerekkel együtt, azt persze hozzá kell tennem, a csokipudingos piskóta volt, azt nagyon szerettem. Otthon sokkal tudatosabban étkeztünk, a szüleim mindig nagyon odafigyeltek rá, hogy változatos ételek kerüljenek az asztalra. Ezért nálunk általában a reggelit sok gyümölcs, a vacsorát pedig rengeteg zöldség kísérte. Az már persze más kérdés, hogy én nem annyira kedveltem sem a gyümölcsöket, sem a zöldségeket, és a banánon kívül nem sok mindent voltam hajlandó megenni. Az iskolai csokis piskóta, mint főétel pedig azt hiszem, végleg aláásta a szüleim tervét arra vonatkozóan, hogy egészségesen étkező felnőttet neveljenek belőlem.

Persze a gyerekes szülőknek mondom, hogy ha ilyesmit tapasztalnak a gyerekükön, nincs azért minden veszve. Felnőttként ugyanis már nekem is megjelent az igényem rá, hogy minél egészségesebben táplálkozzak. És bár azóta is nagyjából két kezemen meg tudom számolni azokat a gyümölcs és zöldség fajtákat, amelyeket megeszem, a gyerekkori választékhoz képest jelentősen bővült a repertoárom e téren. Ugyanakkor az édes ízeket és a nasikat a mai napig nagyon szeretem, és rendkívül nehezemre esik megállni, hogy ne faljak fel minden édességet a polcról… De hát, ahogy az ember idősödik, úgy jobbára bölcsebbé is válik, ezért most már határt tudok szabni az ilyen irányú késztetésemnek. Ha sütök vagy főzök, most már a cukrot is igyekszem valami mással helyettesíteni, és a kávét is csak édesítőszerrel iszom.

Felnőttként is igyekszem boldog, gondtalan életet élni

Ma már tudom, hogy nem kell feltétlenül csokoládéval tömnöm magam ahhoz, hogy jókedvem legyen. Az édes élet receptjét teljesen másban látom: hogy olyan megoldásokat találják az éppen aktuális élethelyzetemre, amely kiegyensúlyozottá teszi a hétköznapjaimat és megelégedettséggel tölt el. Így vagyok a lakásbiztosítással is. Amikor elsőként kötünk biztosítás, sokakban felmerül a kérdés: melyik lakásbiztosítás a legjobb? Én pedig ilyenkor meggyőződéssel válaszolok: kérdezd a Pannon Safe csapatát! Nemrég ugyanis én is feltettem ugyanezt a kérdést magamnak, mert megfogalmazódott bennem az igény, hogy a felhalmozott tulajdonomat valamiképp megvédjem, ha nem várt élethelyzet áll elő. Így én is elkezdtem keresgélni az interneten, vajon melyik lakásbiztosítás a legjobb, amelyik teljességgel kiszolgálja az igényeimet, és ekkor találtam rá a Pannon Safe-re is. Azóta minden ismerősömnek őket ajánlom, ha lakásbiztosításról van szó!

A Pannon Safe weboldalán elsősorban az tetszett meg, hogy olyan könnyen érthető nyelvezettel fogalmazzák meg az egyébként bonyolult biztosítással kapcsolatos információkat, hogy az is megérti, aki életében először ismerkedik a témával. Az oldal kellőképpen átláthat, nagyon könnyű keresni az egyes témákban, így hamar rá lehet találni arra az információra, amit éppen keresel. A csapat telefonon és e-mailben is elérhető, én is kapcsolatba léptem már velük mindkét elérhetőségen. Mindegyik felületen készségesen állnak rendelkezésre, és nagyon barátságosak, segítőkészek a teljes ügymenet alatt. De ha elsőre nem lennél olyan bátor, hogy egy hús-vér ügyintézővel elegyedj szóba a biztosítást illetően, az oldal alján találhat chat-robot is szívesen siet a segítségedre.

A Pannon Safe-fel nem kérdés, melyik a legjobb lakásbiztosítás a piacon

Utóbbi megoldás egyébként akkor is nagyon jól jöhet, ha csak bizonyos témában szeretnél jobban elmélyülni, vagy többet olvasni, mielőtt a megfelelő ügyintézővel élőben is felveszed a kapcsolatot. No, de mit is lehet megtudni a Pannon Safe oldaláról, melyik lakásbiztosítás a legjobb? Ha elsősorban erre a kérdésre keresed a választ, akkor érdemes lehet az oldalon található online díjkalkulátort is kipróbálnod. Mindössze néhány kérdés megválaszolásával könnyűszerrel új tudás birtokába juthatsz a biztosítási költségek és lehetőségek terén. Ha pedig további kérdés merülne fel benned, akkor elérkezett az idő, hogy valóban felkeresd a Pannon Safe szakértőit! A csapat ugyanis mindent meg fog tenni azért, hogy megkeresse hazai legjobb lakásbiztosítás ajánlatokat, és azokat meg is ossza veled.

Addig is sok mindenről tájékozódhatsz az oldalon a biztosítási díjakat illetően is. Amit rögtön az elején érdemes leszögezni, és amelyet a Pannon Safe oldalán is olvashatsz, hogy a biztosítás összege nem az ingatlan piaci értékéhez igazodik. Biztosításkötéskor ugyanis az újjáépítés költségeit veszik figyelembe. Ezt nagyon fontos alaposan átgondolnunk, hiszen ha túl kis összegben határozzuk meg a biztosítás, akkor adott esetben az nem lehet alkalmas arra, hogy teljes mértékben fedezzen egy nagyobb káreseményt. A másik gyakran előforduló kérdés, amit például én is feltettem magamnak, amikor arra voltam kíváncsi, melyik lakásbiztosítás a legjobb itthon, a kártérítésre vonatkozik. Hiszen szinte minden ügyfél szeretné tudni, mekkora összeget kaphat meg, ha bekövetkezik a baj. Erre a kérdésre szintén a Pannon Safe oldaláról kaptam választ. Ekkor ugyanis a biztosító a tényleges kárt fizeti meg, és ehhez kalkulálja hozzá az esetleges újjáépítés vagy a javítás költségeit.

Ki és mikor kössön biztosítást?

Ha az alapokkal tisztába került az ember, jön a következő nehézség: annak a meghatározása, hogy vajon az illető jogosult-e biztosítást kötni. Szerencsére ezzel kapcsolatban nincsenek nagy megkötések. Mindenki köthet ugyanis biztosítást, akinek érdekében áll az adott ingatlant megvédeni. Így aztán bérlőként vagy résztulajdonosként is lehet biztosítást kötni. Persze ebben az esetben érdemes a tulajdonossal is egyeztetni arról, melyik ingóság kihez tartozik az ingatlanban. Ha pedig már mindent tudunk a biztosítási lehetőségekről, és a Pannon Safe lelkes és profi csapatával is felvettük a kapcsolatot, kezdődhet a biztosításkötés. Ha mindezt online kötjük meg, akkor további kedvezményben lehet részünk. Ugyanis ilyenkor az ajánlattételt követő napon már érvénybe is lép a biztosításunk.

Akkor se essünk kétségbe, ha esetleg már rendelkezünk meglévő biztosítással, de cserélni szeretnénk azt. Hiszen ha nem a miénk a legjobb lakásbiztosítás itthon, miért ne választhatnánk helyette egy másikat? Amire ilyenkor érdemes figyelni, hogy mikor telik le az előző szerződés biztosítási évfordulója. Azt például tudtátok, hogy az évforduló lejárta előtt egy hónappal fel lehet mondani a biztosítást? Így az nem kerül automatikusan meghosszabbításra? Bizony, érdemes ezt a dátumot észben tartanunk, ha már van jobb opció a tarsolyunkban. Sőt! Ha a Pannon Safe-fel szeretnénk szerződni az új biztosításunkra, akkor a szerződésbontásról és a további papírmunkáról is a Pannon Safe gondoskodik! Így gyakorlatilag minden feladatot levesznek a vállunkról a váltást illetően.

Nos, ezek után még kételkedtek abban, melyik a legjobb lakásbiztosítás a piacon itthon? Én mindenkinek nagy szeretettel ajánlom a Pannon Safe csapatát, akik profi segítséget nyújtanak a biztosítás témakörében! Amióta rájuk találtam, az én hétköznapjaim mindenképpen megédesedtek. Vegyétek fel a kapcsolatot velük ti is, és váltsatok most egy megfelelő biztosítási konstrukcióra!