Hogy áll össze az édesítő és a napelemes rendszer?

A válasz (viszonylag) egyszerű: sokan vagyunk, akik igyekszünk haladni az új idők szavával, legyen szó a testünkről vagy az ingatlanunk energetikájával. Évtizedek óta (sőt, valószínűleg már jóval korábban) tudunk a cukrok kellemetlen, egészségtelen hatásairól. Persze nem azt mondom, hogy minden cukor rossz vagy ezt nagyon, radikálisan túlzásba kellene vinni (egy ismerősöm mindig több mint fél óráig kutat a szupermarketben, hogy kizárólag olyasmiket vegyen, amiben egy gramm cukor sem található), de szörnyű azt látni, hogy sokan nem tudják, hogy sok Coca Cola termék 11% cukrot tartalmaz!

De nézzük a napelemeket: a napelemrendszer.info a napelem téma specialistája és a honlapjukról is nyilvánvaló, hogy mennyi információ birtokában lehetnek, ha ennyi mindent megosztanak.

Különösen tetszett, hogy árajánlat kérés nélkül is rá lehet látni a napelemes rendszerek áraira: jó sok lehetőségünk van a kisebb, 3 kW-os rendszerektől kezdve egészen a 20 kW-os, bivalyerős rendszerig. Szintén pozitívum, hogy úgy tűnik, teljesen ingyen kijönnek felmérni a helyzetet, és a napelemes rendszerek árait böngészve több véleményt is találtam az ország minden részéből.

Ha árajánlatot kérnénk, a szokásos adatokon (név, vezetéknév, lakcím, üzenet, hol hallottál rólunk, stb.) kívül azt kell még megadnunk, hogy mekkora az éves villanyfogyasztásunk kWh-ban vagy forintban. Ez persze nem feltétlenül elég, egy részletes telefonbeszélgetésben olyasmikre is kitérhetünk, hogy pl. régi fűtésrendszerünket átválthatjuk elektromos paneles fűtésre, amellyel így egy jó napelemes rendszerrel akár a fűtésszámlát is megspórolhatjuk. Ez különösen jó érzés lenne most télen…

Nem is beszélve arról, hogy az elektromos rendszerek karbantartása sokkal egyszerűbb, és kevésbé veszélyes, mint pl. a gáz fűtés vagy más komplikáltabb technológia.