Az élet gerincfájdalom nélkül édes csak igazán!

Meg mernék esküdni, hogy az egész fájdalom akkor kezdődött, mikor a cukrászdába futottam. Péter akkor már legalább egy órája várt rám, és nem tudom pontosan, hogy emiatt a magas fiú miatt futottam annyira féktelenül és eszeveszetten, vagy a csodálatos krémesek miatt, de ami történt, megtörtént, ugyanis egy hatalmasat estem. Abban a pillanatban, ahogy elvágódtam, éreztem, hogy valami nem stimmel, ez nem egy egyszerű esés volt. Furcsán megrándult a hátam, a vállam, és úgy érkeztem a mi édesnek ígérkező cukrászdás találkozónkra, mint egy kedvetlen és fájdalmas varjú.

Körülbelül a testtartásom is erről árulkodott. Péternek elmeséltem a sztorit, aki rögtön élt a helyzettel, és egy számomra pikánsnak tűnő alternatívát ajánlott a megoldásra. Arról mesélt, hogy az előző barátnője is majdnem teljesen így járt, és ő ebből a váll és gerinc fájdalomból  egy gyógytornász segítségével menekült meg. Persze már elfelejtette a gyógytornász nevét (amit nem is bántam, mert elég furcsán jött ki így is az egész). Emiatt azonban előttem állt a feladat, hogy egy megfelelő szakembert keressek. Mondjuk ez a keresgetés nem tartott sokáig, mert a gyógytorna budapest kifejezés alapján viszonylag rövid idő alatt rátaláltam a Therapy4U Gerincterápiás Központra.  

A holnapjuk nagyon megtetszett a teljesen letisztult és sallang mentes designjával. Az is kellően imponált nekem, hogy igazán nívós szakember gárdával rendelkeznek, az már pedig tényleg a csúcsok csúcsa, hogy a vezető szakemberük immáron 30 éves tapasztalattal rendelkezik.

gyógytorna budapest

Terápiák sorát kínálják, tehát nem egy bizonyos eljárás mellett köteleződtek el. A pontos terápiát teljesen speciálisan, egyénre, páciensre szabva, az ő problémái, lehetőségei alapján állapítják meg. A terápia alapját a fájdalom felismerésének, kiváltó okának, központjának megállapítása képezi. Ez a legelső találkozás alkalmával próbálja felderíteni a terapeutájuk. A fájdalmat kiváltó pontot felismerése, okának megállapítása után kezdődik csak meg a szakemberek által a páciens számára legoptimálisabbnak vélt terápia. Alapelvük az is, hogy a gócpontot felkutatva építkeznek fölfelé, hogy egy ugyanolyan stabil szerkezetet alkossanak, mint azelőtt, egészségesen volt a szervezetünk, a gerincoszlopunk.

Persze, tisztában vagyok vele, hogy nem emiatt az egy esésem miatt keletkeztek a rettenetes fájdalmaim. A több éven át tartó mozgásszegény életmód, az ülőmunka és valószínűleg még az édesség is rátett egy lapáttal arra, hogy ide jutottam. A Therapy4U honlapján lévő blogokat olvasgatva is arra következtetésre jutottam, hogy általában nem egy nap, vagy pár perc alatt jutunk el egészen kétségbeejtő állapotokig. Az oda vezető út ugyanis elég hosszú – még ha azt a pórul járt, gerinc-, vagy más mozgásszervi fájdalommal küzdő emberek úgy is gondolják. Természetesen a törést, vagy egyéb balesetet szenvedettek ebből a csoportból kivételt képeznek.

A Gerincterápiás Központ szakembereinek munkáját, szaktudását rengetegen dicsérik. Olyannyira, hogy számos orvos, ortopéd szakorvos, reumatológus hozzájuk irányítja pácienseit. Ez az ajánlás működik a már gyógyult, fájdalom nélkül élő kezeltjeik körében is. És ez igazán nagyszerű, hiszen az internet adta lehetőségek világában egyszerű és ugyanakkor bonyolult és nehéz is megfelelő szakembereket találnunk mindenféle téren. Ki lehet próbálni, hogy a gyógytorna budapest szóösszetételre milyen rengeteg találatot ad ki számítógépünk keresője. És ha el kezdjük nézegetni ezeket a találatokat, sok érdekes dologgal találkozhatunk. Rengeteg esetben előfordulhat, hogy meggyőz bennünket egy jól hangzó reklámszöveg, kedvezőnek tűnő árak, vagy kimagasló környezet. De talán mindez csak a máz, és nem látunk mögé. Az igazi ajánlások, az igazi reklám sokak számára azt jelenti, ha olyan emberek mondanak pozitív dolgokat, elismerő szavakat valamiről, vagy valakikről, aki ugyanolyan cipőben jár, mint ők maguk. És éppen ebben rejlik a Therapy4U varázsa és az igazi reklám ereje. Talán, ha mondásokkal kéne mindent érzékeltetni, akkor a Madarat tolláról, embert barátjáról mellett még a Cipőt a cipőboltból kezdetű rigmus is jól érzékelteti a szakemberek és a sarlatánok közti különbséget.

A terápiáikkal kapcsolatban ugyanakkor előre bocsátják, hogy az általuk nyújtott gyógytornák, kezelések során megszerzett fájdalom nélküli állapot fenntartásához alapvetően a páciensnek is megfelelően kell visszanyúlnia. Ezen a megfelelő életmódváltást, a magunkra való odafigyelést, illetve esetlegesen az otthon végezhető gyógytorna elemek (például: Mckenzie tanfolyam) gyakorlását is értik. Mindezzel hozzá kell járulnia a betegeknek az elért eredmény hosszú távú fenntartásához.

A Therapy4U weboldalán még blogokat is találhatunk, amelyek azon túlmenően, hogy roppant szórakoztatóak, még egy csomó tévhitről is segítenek lerántani a leplet. ĺgy például a sérülések, a stressz és a mozgás szervi panaszokkal kapcsolatos elméletekről. Jó tanácsokat találhatunk azzal kapcsolatban is, hogy hogyan előzzük meg a sérüléseket, továbbá választ kaphatunk arra is, hogy van-e összefüggés az okostelefon és a nyaki fájdalom közt (ez egy roppant népszerű elmélet manapság, mely összekötődik a nők körében rettegett banyapúp kialakulásával is). Emellett arról is értesülhetünk hogy mi is pontosan a fascia és milyen kezelési lehetőségei vannak. Mindezek  mellett a hasznos szakmai tudnivalók mellett egy interjút is olvashatunk Pataki Dalma vezető gyógytornásszal és oktatóval, aki a Therapy4U alapítója. Ebben az interjúban beszél szakmai életútjáról, a kezdetekről, a tanulmányairól, valamint a Gerincterápiás Központról – az ötlettől egészen a megvalósulásig.

A Gerincterápiás Központtal való kapcsolatfelvétel ugyanolyan egyszerű és gyors, mint amilyen a weboldalukon való navigáció.

A kapcsolatfelvétel megtörténhet e-mailben is, valamint a hozzájuk történő regisztrációval, melynek során sokkal egyszerűbb az online kapcsolat felvétel. Ha valaki nem híve a virtuális kapcsolat teremtésnek, akkor a honlapon található telefonszámon is megkeresheti a Gerincterápiás Központot és így is kérhet időpontot a kapcsolatfelvételre minden hétköznap hétfőtől-péntekig, reggel 8:00 órától este 20 óráig.

Ennek megfelelően a Gerincterápiás Központ hétköznaponként reggel 8:00-tól este 20:00-ig várja a gyógyulásra váró pácienseket.

A weboldalon a kapcsolatfelvétel fülnél egyébként egy nagyon kedves útmutató is szerepel azok részére, akik esetleg vidékről utaznának fel a Gerincterápiás Központba, vagy olyan budapestiek, akik nem igazán vannak képben a tömegközlekedéssel. Ezzel az útmutatóval azonban garantáltan oda találunk, ahol remélhetőleg megszabadítanak bennünket a fájdalmainktól.

És ami általában a végén a fekete leves szokott lenni. Sokan tartanak, félnek a kezelések áraitól. Tapasztalatból mondom, hogy ez a félelem teljesen jogos. Ugyanis én is találkoztam már olyannal, amikor egy hirdetésben egészen más árak szerepeltek, mint ami a helyszínen kifüggesztésre került. A Therapy4U esetében azonban ettől egyáltalán nem kell tartanunk, ugyanis a Gerincterápiás Központ díjszabása korrekt módon, mindenki által megtekinthetően szerepel az weboldalon.  A teljesen érthetően, áttekinthetően szereplő árak mellett szakemberekre, terápiákra, már az állapot felmérő, legelső találkozástól kezdve, a több alkalmas bérlet vásárlásra vonatkozóan is megtalálhatjuk az árakat.

A Therapy4U csapatánál nem kell tehát attól tartanunk, hogy váratlan, kellemetlen helyzetben találjuk magunkat, mikor a fizetésre kerül a sor. Úgy is mondhatnánk, hogy a Gerincterápiás Központ nem dolgozik rejtett költségekkel.