Steviával fogyózni próbálok, de az arcbőrön az nem segít

Eleinte a plusz kilóim zavartak csak, de ha elindulsz egy úton, idővel mindig újabb céljaid lesznek!

A hízás is a korral jár, sokaknál. Megváltozik az ember teste, de persze az életmódja is más lesz idővel, és emiatt egyre többször, és többet igényelne, hogy egészséges tudjon maradni és igényei szerint, jól mutasson a tükörben. Sajnos, idővel egyre többet és többet kell küzdenünk ezért. Régen nem voltam hízékony, de most meglátszik rajtam, ha kicsit elengedem magam, és nem figyelek a táplálkozásra. Rögtön megjelenik a többlet, ha többet eszek, ezért ragaszkodom a steviához legalább. Jó kiegészítője egy-egy fogyókúrának!

Viszont, miután elértem ilyen jellegű céljaim többségét, és már 13 kilóval kisebb “versenysúlyt” próbálok tartani (éves átlagban), ami előnyömre válik a hétköznapokban, idővel az arcom bőrének látványos öregedésnek indulása kezdett zavarni. Azonban erre is lett végül megoldás. Minden úgy kezdődött, hogy utánanéztem: mire jó a csigakrém? Azért így indítottam, mert valaki ajánlotta a Florence BIO csiganyál arckrémet. És jókat írtak róla. Ezért akartam feltétlenül tudni, mi a titok, mielőtt kipróbáltam, és magam tudtam alátámasztani a visszajelzések valóságtartalmát. Tényleg hidratálttá tette a bőrömet, és redukálta a bőrhibákat, szóval utánanéztem egyéb kozmetikumaiknak, és a fenti linken található (egyébként többségében vegán!) dolgoknak is.

A csiganyál krém volt az egyetlen, ahol a csigákkal kíméletesen bánva állati összetevőt is alkalmaznak, amiről van egy megnyugtató leírásuk. Nem vagyok persze a kizárólagosság híve, én csak az állatokat sajnálom a legtöbb esetben, ezért vagyok vegán, így ez a termék belefér, mert meggyőző, hogy ezen anyag beszerzéséhez semmi bajuk nem esik. Szóval már látom, hogy ez a dolog, ezen kutatásom is tényleg célba ért! Megvan az ideális szérum, amit már teszteltem is, és mostantól rendszeresen rendelek, ha már fogyóban van.

És annak dacára tudom bőröm frissességét és fiatalosságát hatékonyan őrizgetni, hogy a saját vegán-felfogásom sem sérül – mint említettem! A Florence termékcsalád kozmetikumai állatbarátok – inkább így fogalmaznám át a lényeget. Bár, akinek nem a csigakrém kell, az tényleg vegán összetevős szereket vásárolhat tőlük. A hatékonyság és ezen számomra olyannyira fontos terület azonban végre találkozott. Ez volt eredetileg a cél: fiatalodni – ezért kezdtem kutakodni. Úgyhogy most összességében nagyon boldog vagyok, noha pont az egyetlen, nem 100%-ban vegán termék győzött meg, de így sem adtam fel semmit.

Ha érdekelne benneteket ez az egész, minden infónak utánaolvashattok a szóban forgó termékekről ti is, nem csak annak, hogy mire jó a csigakrém? A csigáknál maradva a lényeg, hogy egy éticsigafarm szolgál a begyűjtésre, és elég hozzá egy spatula, amitől nem sérül a csiga hasa. Nem kerül természetesen egyik jószág életébe sem a folyamat, békésen élhetnek tovább ugyanott a kis “hasmasszázs” után, ahol korábban. Na de lássuk akkor a termék-kritériumokat, felhasználási oldalról… Mármint a fürdőszobai gyakorlatot, hogy az arcunkon mire jó a csigakrém, ha már egyszer oda szánjuk. Érdemes a Florence bio arctisztító tejjel, vagy egyéb dologgal előbb megtisztítani arcunkat, az alkalmazás előtt. Egy YouTube csatorna is szolgál annak bemutatására, hogy mit érdemes tennünk, ha teljes körűen, maximális hatékonysággal akarunk eljárni. Legegyszerűbben így található meg ezen csatorna: “Florence Magyarország”. A csigakrém 65%-ban tartalmaz szűrt csiganyálat, ami egy egy bio anti-aging hatóanyag. Bioaktív összetevők, és 100%-os tisztaságú hialuronsav. A csiganyál hatóanyagai még az allantoin, és a glikolsav. Minden bőrtípusra alkalmas szérum. És természetesen nem fog eszünkbe jutni róla a feldolgozatlan csiganyál. Pláne nem használat közben…

Hiába nagy százalékot foglal el az összetevők között ez az elem, egyáltalán nem így fogunk hozzáállni, ha a kezünkbe fogjuk, becs’ szóra. Selymes és könnyű, de a hatékonysága végképp meg fog minket győzni, hogy használjuk, és úgy meg fogja velünk szerettetni, hogy aztán már ne akarjuk elengedni, és a napi rutin részévé váljon. Régen hegesedésre is a csiganyálat használták. Ha tényleg, ezen felül is pontosan érteni akarjuk, hogyan hat és mire jó a csigakrém, érdemes történeti részt magában is foglaló szakcikkeket olvasni a neten.

Mint arra már kitértem, több Florence BIO terméket is megtalálhatunk a fenti oldalon, vagy rengeteg egyéb helyen – hisz széles körben használja őket minden korosztály. És mint arra szintén utaltam emlékeim szerint, még hatékonyabb és elmélyültebb rutint alakíthatunk ki, a még nagyobb elégedettségünkre, ha a gyártó utasításait követve, megfelelő sorrendiségben használjuk a dolgaikat. Az arctisztításhoz az arctisztító tejüket, mert minden esetben, ilyen házi “kezelésnek” úgy érdemes nekiállni, hogy éppen frissen tisztított a bőrünk. Nem véletlenül használom a “kezelés” szót, mert az eredményessége okán, nem kizárt, hogy meg fogják kérdezni mások, milyen úton-módon érjük el, hogy ennyivel frissebbnek és fiatalosabbnak tűnjünk. Sokan írják, hogy az végeredmény náluk ennyire látványos volt, több esetben is.

Második lépésként előny, ha használjuk a Florence BIO arctonikot a tonizáláshoz, majd a C-vitamin arcszérumukat. Ezt kell kövesse a hidratálás, ami nem csak a csigakrémmel lehetséges amúgy, hanem mondjuk a Florence BIO anti-aging hidratáló arckrémmel is. A (részbeni) vegánságról, és az állatok óvásáról már ejtettem szót, de biztos érdekes kérdés még, ami sokakban megfogalmazódik, hogy mit jelent a “BIO” szócska, és annak következetes feltüntetése a termékmegnevezésekben. Nos, ez nem más, mint annak lenyomata, hogy a Florence termékei elnyerték az AIAB biokozmetikai minősítést Olaszországban. Organikus összetevők, és például az emlegetett csigafarm is az, aminek mondtam, vagy ők mondják. Minden ellenőrzött. Minden visszakereshetően dokumentált. Nincsenek növényvédő szerek, és semmi felesleges méreg sem az előállítás során. Előremutató hozzáállás – szerintem az életben nem csak az a fontos, hogy hatékonyan működő termékeket szerezzünk be, amik azt teszik, amit szeretnénk, hanem mindig vizsgáljuk, de legalább minimálisan olvassunk utána, hogy hogyan készül az, amiért pénzt adunk.

Ez a fajta tudatosság legyen életünk egyik szervezője. A steviára visszatérve ne csak annak olvassunk utána, hogyan milyen hatásai vannak, hanem annak is, hogy miként hat a dolog. Nem elég kicsattanni az eredménytől, hanem jó, ha megértjük, miként érjük el azt a folyamat során, és hogyan működik a szervezetünk. A Florence BIO nem árul zsákbamacskát, Európa egyik legkeresettebb kozmetikai márkája, és olyan, mint egy nyitott könyv. Szigorú ellenőrzésnek alávetve minden termék, de kellően reprezentatív értékelés-mennyiség a felhasználóktól, mai elsöprő százalékban pozitív.

Ma már rengeteg dolgot elhoz nekünk a tudomány, akár bőrfiatalításról van szó, akár fogyókúrázásról, akár egyebekről. Éljünk a legjobbnak tűnő lehetőségekkel, de más igénybe vevők tapasztalatait olvasva előre is fontoljuk meg alaposan, hogy melyik terméket válasszuk! Aztán pedig írjunk visszajelzést, ha már magunk is kipróbáltunk valamit, hisz az másnak is jól jöhet. Én éppen ezután készülök pozitív értékelést írni a Florence Biokozmetikumokról egyéb fórumokon is.