Egy édes kis kiruccanás

A feleségemmel rengeteget dolgozunk van, hogy hétvégeken is. Mindketten vezető pozícióban helyezkedtünk el egy fuvarozócégnél, ahol ez mondhatni szakmai ártalom. Mivel felgyorsultak a mindennapjaink, figyelnünk kell mit, és mikor eszünk. Fontos szemmel tartani, hogy hogyan tartjuk mozgásban a testünk és a szellemünk. Például ezért esik a választás gyakran a hosszan felszívódó szénhidrátokra, mint a zabra, vagy a bulgurra.

Cukor, ellenség vagy barát?

Sokan mondják, hogy a cukor az ellenségünk, és igazuk is van, részben. Az ördög a részletekben rejlik, és ez most is igaz, mivel cukrot, ahogy minden mást is, túlzó mértékben egészségtelen fogyasztani, viszont maga a cukor fajtája is fontos szerepet játszik a kérdésben. Ezt is, mint sok mást, a feleségemnek köszönhetek, ő hívta fel a figyelmem a nád, vagy répacukor káros hatásaira. Ekkor tértünk át a stevia használatára. Ma már a reggeli kávétól kezdve az otthon készült süteményekkel bezárólag mindenbe ezt teszünk. Teljesen bevált, szereti az egész család.  

Kiküldetési rendelvény üzemanyag elszámolás vezetése

Ekkor kezdtem gondolkodni, hogy ezt a tudást, és szemléletváltást másokkal is megosztanám. Első napomon a munkában, elő is álltam az ötlettel a csapatnak, mi lenne, ha kiterjesztenénk a portfóliónkat, és elkezdenénk steviát értékesíteni viszonteladóként. A cégnél mindenki lelkesedett, minél előbb bele akart vágni, így elkezdtem utánanézni, mi is kell ehhez. Szerencsére könnyen találtunk nagykereskedőket, így már csak a meglévő vevőkörnek kellett megfelelően felvezetnünk. Ezen kívül a mi oldalunkon is változásokat kellett alkalmazzunk, mivel az utóbbi időben a számvitelünk hagyott maga után némi kívánnivalót, főleg az üzemanyag elszámolás, és a kiküldetési rendelvény üzemanyag elszámolás vezetése terén.

Egy kis interneten való böngészés után találtam rá a roadrecord.hu-ra, egy főként útnyilvántartással foglalkozó oldalra, ami viszont sokkal több ennél. Kézenfekvő megoldást nyújt, pont olyanok számára, mint én. Többek között útnyilvántartással foglalkoznak, azaz valós időben követik a gépjármű mozgását, ebből leszűrve az olyan adatokat, mint a megtett kilométer, vagy az adott úton elhasznált üzemanyag mértéke.

Viszont ami számomra igazán fontos, ha egy ilyen szolgáltatást igénybe veszek, hogy pontos legyen. Mivel a múltban sajnos ebből volt problémánk, sokkal körültekintőbb és figyelmesebb vagyok. Ezért is örülök igazán, hogy rátaláltam a roadrecord.hu-ra, mert az általuk nyújtott szolgáltatással hibamentesen, és teljesen átlátható módon tudom kezelni az üzemanyag-elszámolásainkat, a kiküldetési rendelvényekkel egyetemben. Utóbbira azért van szükség, az elmúlt pár hónapban egyre inkább, mivel költségoptimalizációs akcióként leépítettük a céges személygépkocsiflottát, és a dolgozóinkat saját autóik használatára kezdtük ösztönözni, márkaszerviz által végzett szolgáltatással promotálva, aminek nagy sikere volt. Viszont ez az intézkedés kéz a kézben járt azzal, hogy a saját tulajdonban lévő személygépjárművek céges felhasználását valahogyan vezetnünk kell, ezt pedig kiküldetési rendelvény segítségével tesszük.

Spórolni alkalmazottként

Mivel ezen folyamat igazán összetett, és több tényezős, mint a megtett kilométerek jegyzése, az elhasznált üzemanyag-mennyiség vezetése, az utazás célja, és egyértelműen, hogy mikor történt az utazás. Ez a költségvetés számításához is elengedhetetlen, hogy lássuk, mennyit is költünk valójában üzemanyagra. Továbbá, ezzel viszonylag nagy összeget tudunk spórolni alkalmazottanként. Szóval több okból is hasznosnak bizonyul a szolgáltatás igénybevétele. Ennek segítségével, legalábbis nagymértékű hozzájárulásával napról napra növekszik a cég steviakereskedő ága, és őszintén szólva fantasztikus látni, hogy egyre többen és többen térnek át a cukor ezen alternatívájára, mely előtt mi már oly régóta hódolunk. Remélem, innen már csak feljebb vezet az út.