Két heppem van: a “no cukor” és a rozsdamentes acél serpenyők

Amennyiben szorgalmasan követed a blogomat, akkor két dolgot már egészen biztosan tudsz rólam. Az egyik az, hogy a répacukor legnagyobb ellensége vagyok. A másik pedig az, hogy kizárólag rozsdamentes acélból készült eszközöket vagyok hajlandó használni a konyhában. Az előbbi mániámról, a cukormentességről ill. a cukor helyettesítéséről már sokszor írtam. Most az utóbbiról, a serpenyő választásról szeretnék pár gondolatot megosztani Veled.

Szóval kizárólag inox serpenyőket használok. Találtam egy kiváló beszerzési forrást, ahol remek minőségű és kedvező árú rozsdamentes acél serpenyő vásárolható: a Hunnia Kristály Kft. webáruháza. Itt több különböző funkcionalitású serpenyő is megtalálható: hagyományos egyfülű vagy termetesebb méretű kétfülű, lapos serpenyő a palacsinták szerelmeseinek (természetesen szigorúan steviával) és magasabb steak serpenyő. Sőt, előfordulnak itt egészen különleges darabok is, például flambírozó serpenyők. A flambírozás során látványosan lángol a konyha, az alkohollal lelocsolt és meggyújtott étel egészen különleges serpenyőket követel meg. A Hunnia Kristály Kft. webshopjában természetesen ezek is jelen vannak.

Szóval imponáló a választék: közel kétszáz különböző serpenyőt kínálnak, itt mindenki megtalálja az általa keresett méretű és használati célú sütő alkalmatosságot. Én magam legjobban a nagysúlyú modelleket szeretem használni. Ezekkel sütés közben is érzem, hogy van a kezemben valami.

Korábban, még a konyhai érdeklődésem hőskorában kipróbáltam olcsóbb távol keleti modelleket. De beigazolódott, hogy – stílszerűen – olcsó húsnak híg a leve. Ezeknek a serpenyőknek pár hónap után karcossá, érdessé vált a felületük. A Hunnia Kristály Kft. kizárólag német származású, solingeni serpenyőket forgalmaz, melyek hosszú éveken át megbízható társaid lesznek a konyhában.