Amikor az 50százalék com megörvendeztetett mínusz egy kilóval

Az izolálástól az asztalunkig – a stevia története

Sokan – különböző indíttatásokkal – egyre inkább igyekeznek száműzni étrendjükből a finomított répacukrot, melynek számtalan alternatívája létezik: az édesítőszerek. Igen ám, de ezek közül jó néhányat sajnos élelmiszeripari laboratóriumokban állítanak elő, ami nem épp megnyugtató, ha valaki természetes eredetű cukorhelyettesítőre vágyik. Szerencsére azért ilyen is akad, például a stevia, más néven jázminpakóca leveléből előállított kivonat. Már 90 éve izolálták a növényből az édes ízért felelős összetevőt, mégis csak tíz évvel ezelőtt engedélyezték hivatalosan az EU-ban a sztívialevél édesítésre történő alkalmazását nagy tisztaságú kivonatként. Azóta sok kedvelőjét örvendeztette meg nemcsak finom ízével és kalóriamentességével, hanem jótékony hatásaival is, melyeket például a magas vérnyomásra vagy az érelmeszesedésre gyakorol.

Nagyi mérlege széttört alattam!

Amióta az eszemet tudom, rajongok az édességekért, ráadásul stresszesebb időszakaimban előszeretettel fordultam mindig is az általuk nyújtott felüdüléshez. Ilyen napokból pedig kijutott bőven az elmúlt időszakban, és bizony az elfogyasztott cukormennyiségtől kezdtek összemenni a ruháim. Én is pár hónapja élvezője vagyok a sztíviának, ennek a kitűnő édesítőszernek, és tőle remélem, hogy végre a mérleg is számszerűsíti majd az eredményeimet. Amikor néhány cukormentes hét után rá merészeltem állni a nagymamámtól örökölt mutatós mérlegre, a benne lévő rugó halk ciccenő hang kíséretében megadta magát. Nagyon bosszantott a dolog, de kis zsörtölődés után nagy elhatározásba fordult a veszteség: végre meglepem magamat egy digitális személymérleggel az 50szazalek com-ról!

50százalék com

A megoldás az 50szazalek.com-on

Hová máshová is fordulhattam volna, mint szeretett webshopomhoz, az 50százalék com-hoz, ahol eddig oly sok mindent olcsón megtaláltam, amire hirtelen szükségem támadt. Ezúttal sem kellett csalódnom. Mindkét kínált mérleget az általam lazán kifizethető kategóriába soroltam, így még annyi extra kényeztetést is megengedtem magamnak, hogy a színes változatot vásároljam meg. A metál pirosat! Hihetetlen, hogy micsoda extravagáns termékek is felkerülnek a bolt palettájára, és minden héten számos praktikus újdonsággal bővül a kínálat. Ez a mérleg annyira megtetszett, hogy azonnal megrendeltem.

Az online fizetés lehetősége nagy biztonságérzetet nyújt a vészterhes időszakokban, és így a házhozszállításkor már nincs is vele gond. Ezután örömmel tájékozódtam az 50szazalek com saját szervizének működéséről, ami lehetővé teszi a gyors és hatékony javítást problémák esetén. Erre a tapasztalatok alapján szerencsére csak elvétve kell sort keríteni, hiszen a forgalmazott termékek igen jó ár-érték arányúak, és nem jellemző indokolatlan meghibásodásuk.

Nemcsak a külseje csábító, hanem még jó híreket is hozott

Különösen nagy izgalommal telt a házhoz szállításig ígért három nap, ami nagy boldogságomra csupán kettőre rövidült, így rendkívül gyorsan kézhez vehettem a piros mérleget. Mindössze párezer forintért! Nagy meglepetése a gondos és figyelmes értékesítési munkának köszönhetően még a két szükséges elemet is tartalmazta a csomag, így azonnal ki is próbálhattam lakásom új ékét. Csukott szemmel álltam rá a metál piros üvegfelületre, és alig mertem kinyitni, amikor a mérlegnek már mutatnia kellett a mérési eredményt. Ujjongva konstatáltam, hogy bár csak egyetlen kilóval, de máris könnyebb lettem a néhány heti sztíviázás nyomán. Nem hiába kapta meg az 50százalék com a „Megbízható Bolt” minősítést: ilyen megbízhatóan és gyorsan jó kedvre derített engem. Ráadásul, ha a választott piros árnyalat mégsem illeszkedett volna kifogástalanul a lakásom színeihez, 14 napon belül vissza is küldhettem volna a mérleget, hogy a diszkrétebb feketére cseréljem.

Olyan emelkedett hangulatban töltöttem a következő napokat ettől a gyönyörű készüléktől, hogy az sem rontotta el a jókedvemet, amikor újabb egy hét cukormentesség után dekára pontosan ugyanazt a testsúlyt mérte a mérleg, és egy morzsányival sem kevesebbet. Hát… Lehet, hogy az egy kiló fogyás sem volt valós, csak ennyivel többet mutatott az ósdi mérleg a valóságos súlyomnál? Sebaj, legalább átszoktam egy egészséges édesítőszerre, és gazdagabb lettem egy csodásan festő mérleggel, hála a kedvenc webshopomnak..